Skip to content

Oluja je izašla iz raja

Johannes Anyuru

P. je mladić koji sjedi u zatvorskoj ćeliji u Zambiji. Ne tako davno, njegov najveći san bio je postati pilot u Zračnim snagama Ugande. Sve je izgledalo obećavajuće, a dobio je i priliku doći u Grčku na studij, no tamo ga ubrzo, 1971., zatiče vijest da je u njegovoj domovini došlo do puča. Idi Amin je preuzeo vlast, a svi kadeti Ugande moraju se vratiti kući. U tom trenutku P. donosi najvažniju odluku u svom životu: ostati i zatražiti azil u Grčkoj. Nakon toga ništa ne ide kako je planirao.
Nedostaje mu letenje, ne nalazi smisla u životu, a u očaju pristaje otići u Lusaku u Zambiji kako bi radio kao pilot poljoprivrednog zrakoplova. No čim stigne u zemlju, uhićuju ga i smještaju u ćeliju.
Johannes Anyuru nježno i poetično slika portret svog oca – njegova putovanja, potrage i života zarobljenog poviješću. Oluja je izašla iz raja roman je o osobnoj hrabrosti i o tome kako nam jedna odluka može promijeniti cijeli život.

Johannes Anyuru (Borås, 1979.) nagrađivani je švedski pjesnik i pisac. Premda je započeo kao pjesnik, svoj je međunarodni proboj ostvario upravo s romanom Oluja je izašla iz raja koji je preveden na brojne jezike i nagrađen je s nekoliko književnih nagrada.

Jezik izvornika švedski
Prijevod 
Sandra Ljubas
Uvez
meki
Format 14,8 x 21 cm
Broj stranica 226
Datum izdavanja kolovoz 2022.
ISBN 978-953-48286-9-4

OLUJA JE IZAŠLA IZ RAJA-10-ANTIPOD-KOCKA

NARUČI KNJIGU

17,12 €