Skip to content

Priča o teškim vremenima

Olaug Nilssen

Daniel iznenada prestaje govoriti i mijenja osobnost. Za njegovu majku to označava početak bitke; prvo treba shvatiti što se događa s dječakom, a zatim mu pomoći da dobije potrebnu njegu i resurse. Cijela se obitelj odjednom nalazi u vrlo teškoj i izazovnoj situaciji. Taj dug i bolan proces podijeljen je u ovom romanu napisanom s dubokim ljudskim uvidom, toplinom i ljubavlju. Roman prati majku i sina, i ostatak njihove obitelji, tijekom šest mjeseci, od studenog do svibnja, pokazujući nam kako je ponekad uistinu tanka linija između prihvaćanja i odustajanja.​
Priča o teškim vremenima snažna je priča o tome što znači biti roditelj djeteta s invaliditetom te o borbi za dopuštanje djetetu da bude ono što jest.

Olaug Nilssen (Førde, 1977.) poznata je kao autorica koja u svojim djelima ruši razne tabue. Na norveškoj književnoj sceni ostvarila je zapaženi uspjeh 2005. godine romanom Få meg på, for faen te se prometnula kao neobičan, ali važan glas norveške književnosti. Godine 2017. dobila je nagradu Neshorn koju dodjeljuju norveške dnevne novine Klassekampen.
Roman Priča o teškim vremenima nagrađen je 2017. godine nagradom Brage za najbolji norveški roman.

Jezik izvornika novonorveški (nynorsk)
Prijevod
Sandra Ljubas
Uvez
meki
Format 14,8 x 21 cm
Broj stranica 166
Datum izdavanja ožujak 2021.
ISBN 978-953-48286-6-3

PRIČA-O-TEŠKIM-VREMENIMA

NARUČI KNJIGU

14,47 €